“Sacred River” by Gandalf

…Ще се учиш – рече Васудева, – ала не от мен. Реката ме е научила да слушам, ти също ще се научиш от нея. Реката знае всичко, от нея може да се научи всичко. Ето, вече си научил от водата, че е добре да се стремиш надолу, да падаш, да търсиш дълбините. Богатият и благороден Сидхарта ще чиракува като гребец, ученият брамин Сидхарта ще стане лодкар. Това също е казано от реката. Ще научиш от нея и останалото…

Този пасаж от романа „Сидхарта“ на германския писател Херман Хесе от 1922 г. става отправна точка при подготовката на албума “SACRED RIVER” или „СВЕЩЕНА РЕКА“ от австрийския музикант GANDALF. Ето какво споделя той в интервю:

„Течащата вода ме вдъхновява още като бях дете, тогава любимото ми място бе край малка рекичка зад къщата ни. Ромонът на вълните по някакъв начин стимулира моята фантазия и кара съзнанието ми да се скита из въображаеми места. Водата е едно от най-съществените неща за всички форми на живот на Земята, може би дори за обозримата Вселена. Кръговратът на водата от изворите към океана, чрез изпаренията към небето и дъждовете отново се проявява като символ на самия живот. Реката постоянно тече, постоянно се променя и остава същата, тя въплъщава както движението, така и постоянството.

Когато започнах да пиша музиката за този албум ми дойде наум „Сидхарта“, романът на Херман Хесе, особено частта, когато Сидхарта се присъединява към Васудева, стария и мъдър лодкар. Научава се да слуша внимателно множеството гласове на реката, докато един ден възприема звука й като универсалния "ОМ", вечната песен на единството и хармонията.

Преди години по време на едно от моите пътувания отидох в Индия, при нейните свещени реки, така стигнах до Ямуна, най-големия приток на Ганг, и това бе изживяване, което повлия на живота ми завинаги. Хората идват от близо и далеч за да се къпят в свещената вода, да се измият от греховете си и да намерят изход от колелото на преражданията. Нощ и ден въздухът край реката е изпълнен с пения на свещени мантри, с настроения за смирение, любов и радост.“

Албума  “SACRED RIVER” или „СВЕЩЕНА РЕКА“  ще представим в предаването “Картини от една изложба” на  програма “Хоризонт” на БНР в събота, 18 юни, след новините от 21.00 ч.
 

В предаването на 18.06.2016 г.: Gandalf и албумът „Свещена река”

GANDALF
SACRED RIVER
Music inspired by Herman Hesse´s novel "Siddharta"
Date of Release: February 21, 2006


SONGS/TRACKS:

1. Morning at the River Bench - 3:44
2. Sacred River - 6:15
3. Blossoms Falling Like Snow - 7:31
4. Silent Joy - 6:40
5. The Ferryman’s Tale - 4:16
6. Take Me Gently Across the Water - 5:48
7. Confidently Floating Seawards - 2:51
8. A Visionary Passage - 5:07
9. Flow, Water, Flow - 6:06
10. Where the River Joins the Ocean - 7:10


© 2006 Real Music

CREDITS:

GANDALF plays: Acoustic nylon- and steel string-guitars, electric pedal-guitar, bouzuki, piano, keyboards & soundsamplers, various bells and percussion.

Richard Laeton: Art Direction
Art Wolfe: Cover Photo
Terence Yallop: Executive Producer

All music composed, arranged, performed & produced by Gandalf.
Recorded and mixed at Seagull Music Studio, Austria.

BIOLINKS:
http://www.gandalf.at/index.php
https://www.facebook.com/gandalfmusic
Copyright     KartiniOtEdnaIzlojba.bg 2009 Created By WebTrade